Schoolsportclinics

Jaarlijks worden er diverse sportkennismakingsclinics georganiseerd in samenwerking met (Bornse) sportverenigingen en sportaanbieders. Bij een sportkennismakingsclinic wordt de activiteit, indien mogelijk, op locatie bij de vereniging uitgevoerd.
Borne Sport biedt de verenigingen de kans om zich te profileren en hun sport te promoten en voor de kinderen is het een mooie kans om kennis te maken met de desbetreffende sport.
Ieder jaar is er weer een mooi aanbod met éénmalige sportkennismakingsclinics (in de afgelopen jaren o.a. kickboksen, handbal, judo, basketbal en tennis) en clinics die ieder jaar aan bod komen zoals:

Schaatsen
De groepen 4 en 5 krijgen de kans om met de bus naar de ijsbaan in Enschede te gaan om op eigen niveau schaatsles van de Bornse Schaats en Skeelervereniging te krijgen. Natuurijs komt helaas steeds minder voor in Nederland, waardoor de schaatssport (cultureel erfgoed) steeds meer dreigt te verdwijnen. Door de sportkennismakingsclinics maken de kinderen in ieder geval kennis met het schaatsen.

Hardloopclinics
Alle kinderen van de groepen 7 en 8 krijgen een hardloopclinic van Henk Passies in samenwerking met Triatlonvereniging Trios. Hij laat de kinderen kennis maken met de basisbeginselen van het hardlopen.

Beachvolleybal
Aan het einde van het schooljaar is het vaak mooi weer en mogen de kinderen van groep 8 lekker met de voeten in het zand bij Webton Beach Twente om kennis te maken met het beachvolleyballen.