Regelingen Sociaal Fonds Borne

De gemeente Borne hecht er grote waarde aan dat iedereen mee kan doen, bijvoorbeeld door te sporten, deel te nemen aan culturele activiteiten in verenigingsverband of het bijwonen van een voorstelling. Al deze zaken kosten geld. Specifiek voor kinderen zijn soms de kosten voor school, een fiets of een goede winterjas en schoenen een probleem. Voor inwoners van Borne met een laag inkomen kan de gemeente een bijdrage in deze kosten leveren.

Er zijn mogelijkheden voor een bijdrage voor;

  1. Studiefonds
  2. Activiteitenfonds
  3. Fiets
  4. Kledingbon
  5. Computer/laptop
  6. Vakantie activiteit
  7. Voorstellingen

Men kan een bijdrage van het activiteitenfonds krijgen voor de kosten van deelname aan sportieve, culturele, educatieve en maatschappelijke activiteiten. Bijvoorbeeld voor de contributie van de sportvereniging, verplichte sportkleding of voor de cursuskosten bij de Bijenkorf.  Met ingang van 1 januari 2018 kunt u maximaal € 225 per persoon per subsidiejaar ontvangen.

Let op: uw kind komt niet aanmerking voor deze bijdrage als u in dit subsidiejaar al een bijdrage voor uw kind hebt gekregen van het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds.

Uitzonderingen

Het activiteitenfonds is gebaseerd op het verzamelinkomen. Indien met niet in aanmerking voor het activiteitenfonds, kan men voor uitzonderingen voor de jeugd van 4 t/m 18 jaar een verzoek indienen bij het JeugdSportCultuurfonds van Hengelo/Borne.

Aanvraagformulier Sociaal fonds Borne 2019