Schoolsporttoernooien

Voor alle groepen van het basisonderwijs in Borne worden er jaarlijks schoolsporttoernooien gehouden, waarbij zoveel mogelijk wordt samengewerkt met de (Bornse) sportverenigingen.

Beweeginstuif  “Gymmen in de grote gymzaal”
Voor de groepen 1 en 2 wordt de beweeginstuif “Gymmen in de grote gymzaal” georganiseerd. De kleuters krijgen normaal gesproken bewegingsonderwijs in het speellokaal, maar mogen dan tijdens uitdagende activiteiten kennismaken met de sportzaal/sporthal waar zij vanaf groep 3 bewegingsonderwijs zullen krijgen.

Turnen
Voor de groepen 3 en 4 wordt een turnsportdag georganiseerd. Tijdens deze dag gaat het om kennismaken met en plezier beleven aan de turnonderdelen zwaaien, springen en balanceren.

Korfbal
De groepen 4 gaan tevens deelnemen aan het nieuwe korfbaltoernooi. In samenwerking met Korfbalvereniging Groen Zwart is een toernooi ontwikkeld waarin de kinderen in kleine teams met de vernieuwde regels van korfbal spelen.

CMV Volleybal
Het CMV volleybaltoernooi wordt gespeeld door de groepen 5 en 8. De wedstrijdleiding op die dagen is in handen van volleybalvereniging Apollo 8 en de herenafdeling van Apollo 8 verzorgt een demonstratie. De Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) heeft speciaal voor kinderen tot 12 jaar de sport volleybal aangepast, om kinderen stap voor stap beter kennis te laten maken met het spel volleybal.

Streetsoccer
De groepen 5 en 6 mogen jaarlijks na schooltijd deelnemen aan het streetsoccertoernooi dat plaatsvind op het plein voor het gemeentehuis. Een straatvoetbaltoernooi, georganiseerd door de 4 voetbalverenigingen en inmiddels uitgegroeid tot een geweldig naschools evenement.

Tafeltennis
Het tafeltennistoernooi voor de groepen 6 is het enige individuele toernooi binnen het programma. De kinderen spelen individueel voor een mooie medaille en daarnaast kunnen ze als beste klas de “Frans Hollak Cup” winnen. De organisatie is in samenwerking met T.T.V. Borne.

Beeball
Beeball is een vereenvoudigde vorm van honk- en softbal waar groep 7 letterlijk mee aan de slag mag. In kleine teams wordt veel geslagen en gevangen met echte Beeball materialen die beschikbaar worden gesteld door HSV Giants Hengelo. Zij komen tevens langs voor een demonstratie honk- en softbal.

Handbal en voetbal
Ieder jaar vind op de velden van NEO en BZSV het hand- en voetbaltoernooi plaats. De groepen 7 spelen handbal onder leiding van scheidsrechters van Handbalvereniging Borhave. De groepen 8 spelen voetbal onder leiding van scheidsrechters van de diverse voetbalverenigingen. Met veel passie en plezier wordt er gestreden om de eerste plaats en daaropvolgend deelname aan de regionale finales.